Maisha Mema – et bedre liv

  • Maisha Mema – et bedre liv
  • Maisha Mema – et bedre liv
  • Maisha Mema – et bedre liv

25. september reiser åtte elever og fire lærere fra St. Olav vgs. til Nairobi i Kenya i forbindelse med vårt humanitære hjelpeprosjekt. Det blir dermed sjuende gang skolen besøker barnehjemmet og klubbhuset til stiftelsen Maisha Mema.

Maisha Mema betyr «bedre liv» og det er nettopp dette som er målet med hjelpen St. Olav gir til barn og unge i Kenyas hovedstad. Siden 2012 har skolens elever årlig donert en dagslønn til prosjektet og innsamlede midler har nå passert 2,1 millioner norske kroner. I fjor samlet elevene inn 390.000 kr (450 kr. hver). For dette beløpet har vi hjulpet 30 elever årlig gjennom et år på videregående skole. I tillegg har vi kunnet bidra til at det nå er to Maisha Mema-klubbhus i Soweto-slummen i Nairobi. Klubbhusene fungerer som en skolefritidsordning for de fattigste barna og er et lyspunkt i hverdagen for dem. Her får de lunsj, leksehjelp og mulighet til å fordype seg faglig i biblioteket som St. Olav har bidratt til å opprette. Her fins pc-er med matematikk-programmer som ungene kan arbeide med. 

Det er naturlig at vi som skole hjelper andre barn og unge til skolegang. På den måten er sjansen større for at de kan skape et livsgrunnlag for seg og sine.
Like utenfor Nairobi, nærmere bestemt Tigoni, ligger barnehjemmet som også er den del av Maisha Mema. Fra å huse 19 unger i 2012, er det nå rundt 40 unger som har sitt hjem på barnehjemmet. Økningen skyldes blant annet hjelp fra St. Olav som både har sponset en ny guttefløy og en utvidelse av jentefløyen. Mest synlig er likevel «St. Olav-bussen» som bringer gjester til og fra barnehjemmet.
St. Olav-elevenes innsats hjelper virkelig barn og unge til et bedre liv i Kenya. 27. november er årets Maisha Mema-dag, men før den tid skal altså årets komite besøke prosjektet og rapportere hjem om hvordan det står til i Nairobi. St. Olav vgs. ønsker god tur og gleder oss til å se resultatet når dere kommer hjem.

Del denne artikkelen på:

St. Olavs visjon er «Åpne dører mot verden» og våre kjerneverdier er mangfold, mestring og muligheter. Disse verdiene er i høyeste grad aktuelle når vi hjelper stiftelsen «Maisha Mema» som driver både barnehjem i Tigoni i Kenya og klubbhus til 300 barn i Soweto-slummen i Nairobi i Kenya. «Maisha Mema» er swahili og betyr «bedre liv». 

Kontaktperson