Hvorfor velge International Baccalaureate (IB)?

Hvorfor velge IB?

På IB er undervisningen og eksamen på engelsk. Etter to år på IB (Vg2 og Vg3) har du et IB Diploma som gir studiekompetanse i Norge og som er anerkjent som inngangsbillett til universitet og høgskoler i de aller fleste land. Du har kun seks fag å konsentrere deg om, og disse går over begge årene. Elevmiljøet er internasjonalt og spennende.

Av de seks fagene er tre på Standard Level (SL) med 3 x 60 minutter per uke, og tre fag på Higher Lever (HL) og med 4 x 60 minutter per uke.  Du må velge fag i et viss kombinasjon. Dette kan du lese mer om under "IB information".

IB handler ikke bare om enkeltfag. Du får gjennom Extended Essay trening i å skrive et selvstendig forskningsarbeid som kommer veldig godt med når du skal studere videre på universitet eller høyskole. Gjennom CAS (Creativity, Activity and Service) får du utviklet dine sosiale og kreative evner utifra dine egne interesser. Elevene får en Personal Tutor som er også CAS advisor og som skal hjelpe med plannlegging av CAS programmet.

2IB har en studietur til Skottland hvor vi besøker universitereter der vi får omvisning og foredrag av professorer og studenter. Turen går også innom Parliamentet hvor vi får hilse på en MSP som gir oss en omvisning. Vi utforsker også de spennende sosiale og kulturelle sidene av byen.