Kurs på biblioteket

Siteringsteknikk (en skoletime).Kurset er obligatorisk for alle elever i VG1. (Opplæring i korrekt siteringsteknikk med eksempler og oppgaver)

Omvisning på skolebiblioteket (10 min.) Omvisningen er obligatorisk for alle elever i VG1. (Hvor finner man hva, og tilbud på biblioteket. Informasjon om gode nettressurser skolen abonnerer på.)

Kildesøk (20 min). (Hvordan finne frem i faglitteraturen, hvilke nettlenker som kan være nyttige, plagiat og kreditering av kilder.) Kan bestilles.

Læringsstrategier (20 min). (Kurset tar for seg ulike konkrete studieteknikker, og skal bevisstgjøre elevene på hvordan de kan forbedre egen læring i alle fag.) Kan bestilles.

Bokprat (20 min.) Kan bestilles.

Oppgaveskrivingens ABC. (10 min.). (Hvordan arbeide med en større oppgave. Hvordan begynne, fortsette, og avslutte arbeidet.) Kan bestilles.

Individuell veiledning (10 min.) (Trenger du hjelp med en oppgave eller korrekt kildebruk, kan du selvsagt komme i skranken og spørre, men du kan også bestille individuell veiledning, slik at vi får mer tid til oppgaven sammen med deg.)

Individuell opplæring av bibliotekkatalogen/bruk av biblioteket (15 min.) (Du som enkeltperson kan få opplæring på søking i bibliotekbasen, samt plassering i biblioteket. (Deweysystemet.))

Andre tilbud som kan bestilles av lærere:

Geriljabibliotek En boktralle kan bestilles med ønsket litteratur (f.eks. nynorsk eller engelsk) og plasseres i klasserom. Det følger med en manuell utlånsliste, der elevene skriver navnet sitt bak boka de låner. Biblioteket henter boktralle etter avtalt tid.

Utstilling i biblioteket Utstilling kan settes opp for eksempel etter emner, som for eksempel: emner i skjønnlitteratur, astronomi, 2. verdenskrig, lokalhistorie o.a.

Lokaler og tilrettelegging av ditt arrangement Biblioteket stiller med lokaler og tilrettelegger for ditt arrangement, eller din undervisning. (Som medarrangør stiller vi med møblering, rigging og sceneoppsett osv.)