Tilfelle av smittsom hjernehinnebetennelse

26.november ble en elev ved skolen innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse og døde dessverre kort tid etter. Selv om smittefaren er svært lav, har SUS og Stavanger kommune satt i gang nødvendige tiltak i nærmiljøet i tett kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI).

Folkehelseinstituttet anbefaler forebyggende behandling til hustandsmedlemmer. For sikkerhets skyld tilbyr Stavanger kommune også forebyggende behandling til elever og ansatte som har hatt undervisningstimer i samme klasserom samtidig med eleven. Disse har fått tilbud om forebyggende antibiotikabehandling i form av en tablett. Andre elever som har hatt nærkontakt, eksempelvis delt vannflaske, kan også få antibiotika.

Det er sendt ut informasjon på SMS til alle elever og ansatte. Skolen har åpent som vanlig torsdag 28.11.

Utdeling av forebyggende antibiotika vil skje på skolen i dag onsdag 27.11 mellom klokken 1600-1800 i kantinen eller hos helsesykepleier i morgen torsdag 28.11. I tillegg kan antibiotika fås hos Stavanger legevakt.

I slike situasjoner skal det være en lavere terskel for å kontakte helsepersonell. Ved spørsmål om forebyggende antibiotikabehandling og hjernehinndebetennelse kan du kontakte legevakten på telefon 51914500. Dersom du har sykdomsfølelse eller feber kontaktes legevaktens vakttelefon 116117.

Mer informasjon og råd finner dere på:

Stavanger universitetssykehus: https://helse-stavanger.no/

Folkehelseinstituttet: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/hjernehinnebetennelse/

Del denne artikkelen på:
Kontaktperson