St. Olav elever på European Space Camp

• St. Olav elever på European Space Camp

I august deltok Mathias (3IB) og Natalie (3STF) på European Space Camp på Andøya Space Center. De forteller oss at selv om camp’en bare varte i en uke, var det en uforglemmelig opplevelse.

Elevene fikk opplæring i romfart og romteknologi fra profesjonelle og i tillegg fikk de ta del i bygging og oppskyting av sin egen forskningsrakett.

Dette sammen med aktiviteter som bading i Nordishavet (The Arctic Ocean) og fjellturer, gjorde at det ble skapt mange gode minner. Et av høydepunktene var å få æren av å møte kosmonauten Andrei Borisenko, som fortalte om sine opplevelser i rommet og om hvordan det var å bo på den Internasjonale Romstasjonen. Dette var en unik opplevelse, som de anbefaler til alle som ønsker å ha en uforglemmelig uke der en får muligheten til å tre inn i den profesjonelle forskningsverdenen.