Forskerlinjetur til Sveits

• Forskerlinjetur til Sveits

I alternativ uke var 49 elever fra forskerlinja på vg3 sammen med tre lærere på studietur til Sveits.

Med base i Genève fikk de en dag med omvisninger og spennende foredrag ved CERN – samme dagen som CERN selv markerte 30-årsdagen for World Wide Webs begynnelse. Dagen etter reiste gruppa til hovedstaden Bern for å besøke Einsteinmuseet og Einsteins leilighet. I tillegg til omvisning fikk elevene også med seg et foredrag om Einsteins liv i Bern og en grundig gjennomgang av fysikken bak hans tre store publiseringer fra 1905 om fotoelektrisk effekt, Brownske bevegelser og den spesielle relativitetsteorien. På vei hjem fra Bern ble det lagt inn et stopp på Ècole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), for et besøk på senteret deres for plasmastudier og omvisning ved fusjonsreaktoren på området. Siste dag av turen gikk med til et besøk med omvisning og smaksprøver hos en av de mange lokale sjokoladeprodusentene og i tillegg en guidet tur i FNs europeiske hovedkvarter.