• Forside
  • Aktuelt

Forskerelever vant finalen i «Plastikk fantastisk»!

• Forskerelever vant finalen i «Plastikk fantastisk»!

Alle elevene i 1STF har deltatt i en «kreativitets-konkurranse» med fokus på marin forsøpling. Det er Ungt Entreprenørskap Rogaland, Fredrik Hermansens Minnefond og Miljødirektoratet som står bak innovasjonscampen. Av 155 elever fra 5 skoler kom to av våre lag til superfinalen 29. november.

Problemstillingen var å finne løsninger som fører til mindre plast i havet. Elevene hadde vært SVÆRT kreative, og det var Ane, Daphne, Lars Kristian, Kasper og Daniel som gikk av med seieren! Pengene de vant skal deles med klassen. Deres løsning på problemstillingen er en «sil» som skal sile vekk all plast som verdens store elver fører med seg ut i havet. Den andre gruppa fra St Olav som kom til superfinalen, presenterte en ide om at plast kan tilsettes metall som gjør plasten magnetisk. Oppsamling av plast kan da skje via magneter. Vi gratulerer alle i 1STF med entusiastisk deltagelse. Takk også til lærerne Ole og Anbjørg.